Somen japonsky, somyeon kórejsky alebo sumian čínština je veľmi tenká rezance vyrobená z pšeničnej múky s priemerom menším ako 1,3 mm. Rezance sú široko používané vo východoázijskej kuchyni. Japonský somen sa vyrába preťahovaním cesta rastlinným olejom, tvoria sa tak tenké pramene, ktoré sa sušia na vzduchu na neskoršie použitie. To sa líši od podobnej tenkej rezance, hiyamugi, ktorá je rezaná nožom. V Japonsku sa rezance somien obvykle podávajú studené s ľahkou omáčkou zvanou tsuyu. V Kórei sa obvykle podávajú v teplých alebo studených rezancových polievkach. Iné mená sú nyumen v japončine, pre verziu podávanú v polievke.
Príprava: vhodíme do vriacej vody a varíme cca 2 minúty. Uvarené rezance prepláchneme. Hotové pridávame do vašich obľúbených pokrmov.
Zloženie: pšeničná múka 99%, soľ.
Alergény- Lepok
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ)- 1492 kJ
Energia (kcal) - 357 kcal
Tuky - 1 g z toho saturované 0,3 g
Sacharidy- 73 g z toho cukry 1,7 g
Bielkoviny- 12 g
Soľ - 1 g
Napriek našej snahe mať všetky informácie o výrobkoch aktuálne a správne, môže dôjsť z dôvodu aktualizácie predpisov k zmene zložiek a dietetických informácií. Vždy si preto prečítajte etiketu na výrobku a nespoliehajte sa iba na informácie poskytnuté na našich stránkach.