Žltý čaj Huang da je druh čínskeho čaju, ktorý sa vyrába z mladých lístkov čajovníka, ktoré sa niekoľko hodín fermentujú. Má sladkú, jemnú chuť a často sa podáva k ľahkému jedlu alebo ako občerstvenie. Huang da je jedným z najstarších čínskych čajov a má dlhú históriu. Prvé zmienky o čaji Huang da pochádzajú z obdobia dynastie Han (206 pred n. l. - 220 n. l.). Huang da bol obľúbeným čajom cisárov a aristokracie a používal sa v mnohých rôznych lekárskych receptoch. Dnes je Huang da stále obľúbeným čajom v Číne aj v zahraničí. Je známy svojou jemnou chuťou, vysokou výživovou hodnotou a zdravotnými účinkami. Žltý čaj Huangda môžete piť teplý alebo studený. Môžete ho tiež pridať do vody, keď varíte ryžu alebo polievku.
Príprava - 2-3 g čaju zalejte vodou s teplotou 85-95 stupňov Celzia a lúhujte 3 - 5 minút.
Kuchyňa | |
---|---|
Balenie | 30 g |
Min.Trvanlivost | 12/2025 |
S.P. | 30C |
Kompl. Balenie ks | 8 |
EAN | 8720301107469 |
Krajina pôvodu | |
Diétne obmedzenia |