Kardamom je korenie získavané zo semien niekoľkých druhov rastlín z rodov Elettaria a Amomum z čeľade zázvorníkovitých. Čierny kardamóm, tiež známy ako hnedý, väčšie, dlhý alebo nepálsky kardamóm, z druhu Amomum subulatum, pochádza z východného Himalájí a zvyčajne sa pestuje vo východnom Nepále, Sikkimu a častiach oblasti Darjeeling v Západnom Bengálsku (India) a južným Bhutánu.
Vôňa a chuť: drevitá chuť s nádychom údeného.
Použitie v kuchyni: do indických jedál, nápojov, tučné mäso, baranie, hovädzie, do ázijských jedál - vývar, dusené mäso.
Balenie | 60 g |
---|---|
Diétne obmedzenia | Bez arašidov, Bez zeleru, Bez horčice, Bez kôrovcov, Bez mlieka, Bez mäkkýšov, Bez orechov, Bez rýb, Bez sezamu, Bez siričitanov, Bez sóje, Bez vlčieho bôbu, Bezlepkové, Bezvaječné |
Kuchyňa | Ázijská, Indická, Thajská |
Min.Trvanlivost | 05/2023 |
Krajina pôvodu | Vietnam |
S.P. | 23C |
Kompl. Balenie ks | 84 |
EAN | 8594200080112 |