Bujóny

Čo je to bujón?

Bujón je v podstate extrakt získaný pomalým varom použitých surovín. Používa sa na prípravu polievok, omáčok, ale aj na ochutenie rôznych pokrmov.

Kto vymyslel bujóny?

Prvé dehydrované bujóny pod značkou MAGGI sa objavili v roku 1892. Pôvodne mali formu kapsúl a od roku 1906 granúl. Bujóny priniesli skutočnú revolúciu do vtedajších kuchýň, pretože namiesto nekonečného vyvárenia bolo možné v zlomku času pripraviť chutné jedlo pre celú rodinu. Prvé kocky prišli na trh v roku 1908 a v mnohých krajinách sa v tejto tradičnej podobe používajú dodnes!

Druhy bujónov

Bujónov je nespočetné množstvo. Najčastejšie sa stretávame s rôznymi druhmi mäsových a zeleninových bujónov na všeobecné použitie. Ďalšie druhy sú bujóny na prípravu konkrétnej polievky alebo omáčky. V ázijskej kuchyni napríklad bujóny na prípravu polievky Pho, tamarindových polievok atď.

Kde kúpiť a náš Tip:

Pri ázijských bujónoch vždy odporúčame preštudovať návod na použitie. Niektoré bujóny sa používajú aj ako marinády na mäso, použitie teda môže byť iné, než na aké sme bežne zvyknutí.

Na našom E-shope nájdete kompletný sortiment kvalitných bujónov.

Odporúčané produkty5

%s ...
%s
%image %title %code %s