Omáčky a pasty

Omáčky sú kľúčovým prvkom, ktorý dokáže povýšiť každé jedlo na novú úroveň. Či už ide o sladké, slané, kyslé alebo pikantné variácie, omáčky dokážu jedlu dodať intenzívnu chuť a textúru. V tejto kategórii nájdete články, ktoré vám predstavia rôzne druhy omáčok, ich pôvod, recepty a tipy na ich použitie. Dozviete sa, ako pripraviť tradičné ázijské omáčky, ako používať hotové zmesi a ako si vytvoriť vlastné omáčky, ktoré budú dokonalým doplnkom k vašim obľúbeným jedlám.

Tamarind

Tamarind

Objavte fascinujúci svet tamarindu – plodu, ktorý nielen obohatí vaše jedlá, ale tiež ponúkne nečakané zdravotné benefity a zaujímavé využitie v tradičnej medicíne aj kozmetike. Prečítajte si, ako táto jedinečná ingrediencia spája kultúry a vnáša do našich životov kúsok histórie a všestrannosti.


Yuzu Pasta

Yuzu Pasta

Objavte tajomstvo yuzu pasty – citrusovej ingrediencie, ktorá dodá vašim jedlám sviežu a exotickú chuť. Prečítajte si, ako ju využiť v marinádach, omáčkach alebo koktailoch a pozdvihnite svoju kuchyňu na novú úroveň!


Chilli pasta z hnedej ryže

Chilli pasta z hnedej ryže

Objavte jedinečnú chuť chilli pasty z hnedej ryže! Tento článok vás prevedie svetom exotických chutí a ukáže, ako táto pikantná prísada dokáže ozvláštniť vaše obľúbené recepty. Prečítajte si, ako vzniká, kde ju použiť a prečo ju vyskúšať!


Miso zázrak

Miso zázrak

Miso pasta patrí k základným stavebným kameňom japonskej kuchyne.


Dip na ovocie

Dip na ovocie

Čo je ovocný dip a prečo je taký obľúbený? Objavte, ako môže dodať ovoci nový rozmer chuti! Od sviežich jogurtových po krémové sladké varianty – inšpirujte sa a zistite, prečo sú ovocné dipy hitom na každej párty aj obľúbenou súčasťou zdravých desiat.


Chutney

Chutney

Objavte svet chutney – omáčok, ktoré dodajú jedlu výnimočnú chuť. Či už máte radi sladké mango, pikantný cesnak alebo svieži koriander, každý druh prinesie jedinečný zážitok. Naučte sa ich kombinovať s obľúbenými jedlami a spoznajte nové chute.


Pečený sezamový dresing

Pečený sezamový dresing

Objavte tajomstvo skvelého chuťového zážitku! Dresing z pečeného sezamu je ideálnym doplnkom k šalátom, dipom aj grilovaným jedlám. Dodajte svojim pokrmom orieškovú hĺbku a vychutnajte si jeho jedinečnú chuť, ktorá osvieži každé jedlo. Vyskúšajte jednoduchú a rýchlu prípravu, ktorá zaručene ohromí vaše chuťové poháriky!


Korejské BBQ

Korejské BBQ

Objavte čaro kórejského BBQ! S vynikajúcimi omáčkami a lahodnými prílohami si užijete nezabudnuteľný grilovací zážitok plný chutí, ktoré si zamilujete.


Všetko o sójovej omáčke

Všetko o sójovej omáčke

Sójová omáčka je jedným z najstarších korení na svete. Z čoho sa vyrába, aké druhy poznáme a ďalšie tipy nájdete v našom blogu.


Všetko o Ustricové omáčke

Všetko o Ustricové omáčke

Ustricová omáčka patrí k základným stavebným kameňom Ázijské kuchyne. V tomto článku vám prezradíme jej histórii, výrobný postup a niekoľko zaujímavých tipov!

Ďalej
%s ...
%s
%image %title %code %s