Omáčka takoyaki je japonská omáčka, ktorá sa používa na ochutenie takoyaki, čo sú malé okrúhle guľôčky z morských plodov, ako sú kalamáre, a zmesi múky a vajíčka. Omáčka takoyaki má slanú, sladkú a umami chuť a často sa používa na ochutenie takoyaki, zeleniny a ryže.
Zloženie - vývar (cibuľa, cesnak, bobkový list, škorica, voda), fruktózový sirup, cukor, paradajkový pretlak, destilovaný ocot, soľ, mangové pyré, sójová omáčka (voda, sójové bôby, pšenica, soľ), rybia omáčka (rybí extrakt, soľ, cukor), voda, modifikovaný tapiokový škrob, zázvor, farbivo E150c, zvýrazňovač chuti E621, korenie ( tymián, šalvia, muškátový oriešok, zázvor, čierne korenie, červená paprika), zahusťovadlo E415, výťažok z ustríc ( maltodextrín, ustrice, soľ, cukor, zázvor).
Alergény - sója, pšenica, ryby, ustrice
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota (kJ)- 761 kJ
Energetická hodnota (kcal)- 182 kcal
Tuky- 0 g
Sacharidy- 43 g, z toho cukry 39 g
Bielkoviny - 1,9 g
Soľ - 6,3 g