Yamamori Takoyaki omáčka 220 ml
Omáčka takoyaki je japonská omáčka, ktorá sa používa na ochutenie takoyaki, čo sú malé okrúhle guľôčky z morských plodov, ako sú kalamáre, a zmesi múky a vajíčka. Omáčka takoyaki má slanú, sladkú a umami chuť a často sa používa na ochutenie takoyaki, zeleniny a ryže.
Zloženie - vývar (cibuľa, cesnak, bobkový list, škorica, voda), fruktózový sirup, cukor, paradajkový pretlak, destilovaný ocot, soľ, mangové pyré, sójová omáčka (voda, sójové bôby, pšenica, soľ), rybia omáčka (rybí extrakt, soľ, cukor), voda, modifikovaný tapiokový škrob, zázvor, farbivo E150c, zvýrazňovač chuti E621, korenie ( tymián, šalvia, muškátový oriešok, zázvor, čierne korenie, červená paprika), zahusťovadlo E415, výťažok z ustríc ( maltodextrín, ustrice, soľ, cukor, zázvor).
Alergény - sója, pšenica, ryby, ustrice
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota (kJ)- 761 kJ
Energetická hodnota (kcal)- 182 kcal
Tuky- 0 g
Sacharidy- 43 g, z toho cukry 39 g
Bielkoviny - 1,9 g
Soľ - 6,3 g

Recept na omáčku a jedlo Takoyaki
Tento článok vás prevedie tajomstvom, ktoré dáva tomuto japonskému pokrmu jeho nezameniteľný charakter. Zistíte, prečo je omáčka kľúčová pre dokonalú rovnováhu chutí a ako jej sladko-slanný profil vytvára harmóniu, ktorá robí pokrm tak výnimočným. Prečítajte si, ako práve ona umocňuje celý zážitok a prečo by bez nej jedlo stratilo svoju silu.