Tsuyu je japonská omáčka, ktorá sa používa na ochutenie rezancových jedál, ako sú soba a udon. Vyrába sa z dashi, sójovej omáčky, mirinu a prípadne ďalších zložiek. Tsuyu má slanú a umami chuť a často sa používa na dochutenie rezancov, zeleniny a mäsa. História omáčky tsuyu siaha do 17. storočia, keď sa v Japonsku začali objavovať prvé rezancové jedlá. V tom čase sa omáčka vyrábala z dashi, sójovej omáčky a mirinu v pomere 1:1:1. Postupom času sa recept na omáčku tsuyu mierne menil, ale základné ingrediencie zostali rovnaké. Omáčka tsuyu je dnes jednou z najbežnejších japonských omáčok a používa sa v mnohých rôznych jedlách. Okrem jedál z rezancov sa používa aj na dochutenie polievok, šalátov a iných jedál.
Zloženie: sójová omáčka (voda, sójové bôby, pšenica, soľ), cukor, soľ, maltodextrín, alkohol, sójový proteín, zvýrazňovač chuti E621, E635, kvasnicový extrakt.
Alergény - sója, pšenica.
Výživové hodnoty v 100 ml
Energetická hodnota (kJ)- 602 kJ
Energia (kcal)- 144 kcal
Tuk - 0 g
Sacharidy- 31 g, z toho cukry 24 g
Bielkoviny - 5,5 g
Soľ - 10,52 g
Alergény | Obilniny, Sója |
---|---|
Balenie | 220 ml |
Bielkoviny 100 g | 6 g |
Diétne obmedzenia | Bez arašidov, Bez zeleru, Bez horčice, Bez kôrovcov, Bez mlieka, Bez mäkkýšov, Bez orechov, Bez rýb, Bez sezamu, Bez siričitanov, Bez vlčieho bôbu, Bezvaječné |
Energia kcal | 144 kcal |
Energia kJ | 602 kJ |
Kuchyňa | Ázijská, Japonská |
Min.Trvanlivost | 06/2025 |
Sacharidy 100 g | 31 g |
Tuky 100 g | 0 g |
Krajina pôvodu | Thajsko |
S.P. | 25C |
Kompl. Balenie ks | 12 |
EAN | 8851639006572 |