Bami Goreng, Bakmi Goreng alebo Mie Goreng sú názvy obľúbeného indonézskeho jedla z vyprážaných rezancov, mäsa, kreviet a pálivej omáčky Sambal. Toto jedlo je známe svojou bohatou chuťou, korenistosťou a rôznymi ingredienciami.
Zloženie: sušená zelenina 50% (cibuľa, pór, červená paprika) korenie 50% (soľ, cibuľa, cesnak, kurkuma, galangal, zázvor, rasca, zeler, palmový tuk, cukor, dextróza, kvasnicový extrakt, (maltodextrín, soľ, sója , pšenica), maltodextrín, prírodná aróma, dochucovanie (E 621, E 635).
Alergény: pšenica, sója, zeler
Návod na prípravu: Potrebujete 400 g pšeničných rezancov, 200 g kuracieho alebo bravčového mäsa, soľ, čierne korenie, 2 lyžice oleja, 25 g korenie Bami Goreng. Rezance uvarte a nechajte odkvapkať. Mäso osoľte a opier a smažte ho na oleji kým nezhnedne. Pridajte korenie Bami Goreng a rezance a za stáleho prehadzovania zmažte.
Nutričné hodnoty v 100 g
Energia (kJ) - 1123 kJ
Energia (kcal) - 268 kcal
Tuky - 3,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 2 g
Sacharidy - 52 g z toho cukry 15 g
Bielkoviny - 12 g
Soľ - 0,05 g