Hnedá ryžová čili pasta Gochujang je tradičná kórejská fermentovaná pasta, ktorá je základom mnohých kórejských jedál. Gochujang sa vyrába z hnedej ryže, fermentovaných sójových bôbov, červených čili papričiek a soli. Vďaka procesu fermentácie má pasta komplexný chuťový profil s bohatou, pikantnou a mierne sladkou chuťou s výrazným umami. Gochujang sa používa ako prísada do mnohých pokrmov vrátane známych kórejských jedál, ako je bibimbap (ryžová misa s mäsom a zeleninou), tteokbokki (korenené ryžové rolky) alebo marinády na grilované mäso.
Zloženie: Voda, kukuričný sirup, natural ryža, červená paprika prášok, morská soľ, isomaltoligosacharidy, alkohol, cesnak, sójové bôby (sója), hubová kultúra Aspergillus oryzae, sójové bôby pražené mleté, lepivá hnedá ryža prášok, cibuľa, glutaman sodný, kvasnicový výťažok, semenný slad (jačmeň), dextrín.
Alergeny- obilniny, lepok, sója.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 882 kJ
Energia (kcal) - 210 kcal
Tuky- 1 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1 g
Sacharidy- 46 g z toho cukrov 16 g
Bielkoviny-4 g
Soľ - 14,5 g