Pappadums, tenké plátky chleba, sú tradičnou prílohou v krajinách ako India, Srí Lanka a Nepál. Tieto pappadumy s čiernym korením skvele doplnia čatní alebo indické kari. Zvyčajne sa smažia alebo pečú nasucho pri vysokých teplotách, ale tento typ môžete jednoducho pripraviť v mikrovlnnej rúre za 30 sekúnd.
Zloženie: Urad múka (vigna mungo) 77%, voda, soľ, kypriaca látka: hydrogénuhličitan sodný, čierne korenie 2%, kukuričný olej, asafoetida. Tento produkt môže obsahovať stopy siričitanov, vajec, orechov, horčica, sezamu, mlieka.
Návod na prípravu - V mikrovlnnej rúre použite najvyšší výkon na 30 sekúnd. Na panvici zmažte v rozohriatom oleji 10 sekúnd každú stranu, nechajte odkvapkať a servírujte. Na rozpálenom grile grilujte každú stranu 15 sekúnd kým sa nevytvorí bubliny a chleba dostane ľahko hnedú farbu.
Skladovanie - Skladujte v na suchom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 15 dní.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1230 kJ
Energia (kcal) - 294 kcal
Tuky- 0,6 g z toho saturované 0,2 g
Sacharidy- 51 g z toho cukrov 0 g
Bielkoviny-19 g
Soľ - 5,6 g