Swad Indický chlieb Papadum 200g
Pappadums sú tenké plátky chleba, placky, ktoré sa tradične podávajú ako príloha v krajinách, ako je India, Srí Lanka a Nepál. Výborné s čatní alebo indickým kari. Zvyčajne sa smaží alebo pečú nasucho za vysokej teploty. Papadum chleba Swad pripravíte v mikrovlnnej múke za 30 sekúnd.
Zloženie: Urad múka (vigna mungo) 80%, voda, soľ, kypriaca látka: hydrogénuhličitan sodný, kukuričný olej, asafoetida. Tento produkt môže obsahovať stopy siričitanov, vajec, orechov, horčica, sezamu, mlieka.
Návod na prípravu - V mikrovlnnej rúre použite najvyšší výkon na 30 sekúnd. Na panvici zmažte v rozohriatom oleji 10 sekúnd každú stranu, nechajte odkvapkať a servírujte. Na rozpálenom grile grilujte každú stranu 15 sekúnd kým sa nevytvorí bubliny a chleba dostane ľahko hnedú farbu.
Skladovanie - Skladujte v na suchom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 15 dní.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1248 kJ
Energia (kcal) - 299 kcal
Tuky- 0,9 g z toho saturované 0,3 g
Sacharidy- 49 g z toho cukrov 0 g
Bielkoviny-21 g
Soľ - 6 g

Papadum
Zaujíma vás, aké tajomstvo sa skrýva za touto tradičnou plackou, ktorá je obľúbená po celom svete? Prečítajte si náš článok, kde vám predstavíme históriu papadamu, jeho rôzne varianty a spôsoby podávania. Naučte sa, ako si tento lahodný kúsok indickej kuchyne pripraviť doma a objavte, ako môže byť ideálnym doplnkom vášho jedálnička.