Ak si netrúfate sami na ázijské špeciality môžete vyskúšať namiešanej zmesi z ktorých ľahko uvaríte vaše obľúbené jedlo. Z tejto zmesi uvaríte skvelú omáčku Pad Thai.
Složení- cukor, tamarínd šťava (tamarínd, voda), šalotka, rybia omáčka (ančovičky extrakt, soľ, cukor), paradajkový pretlak, cesnak, sójový olej, destilovaný ocot, soľ, chilli extrakt. Arašidy: pražené arašidy, nasekané. Protihrudkujúca látka E551
Alergény: Arašidy, ryby, sója
Návod na prípravu 2 porcie
1. Namočte 120g ryžových rezancov alebo sklenených rezancov. Po zmäknutí je sceďte a odložte bokom.
2. Na panvici alebo woku zohrejeme 3 lyžice rastlinného oleja. Usmažte 100g kreviet a 100g nakrájaného tofu.
3. Pridajte 1 vajce a obsah balenia s omáčkou. Pridajte rezance a miešajte kým nie sú uvarené.
Ak je všetko príliš suché môžete pridať trochu vody.
4. Pridajte 100 g fazuľových klíčkov a 3 pažítky nakrájané na kúsky. Varte ďalšiu minútu.
5. Urobte 2 porcie a posypte je praženými arašidy z obsahu balenia.
Typický Pad Thai sa podáva s čerstvými fazuľovými klíčkami, mletým chilli korením, banánovou kvetom, pažítkou a nakladaným chilli v octe. Medzi najznámejšie thajskej jedla je Pad Thai v prvej päťke zozname. Lobo vytvoril lahodný užívateľsky prívetivý recept, vďaka ktorému sa jedlo veľmi ľahko pripravuje, je doplnené praženými arašidy, a navyše ilustruje ako urobiť báječný "Fold-Over Omelet Style". Je to neuveriteľne jednoduché a autentické.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1335 kJ
Energia (kcal) - 319 kcal
Tuky- 15 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy- 36 g z toho cukrov 36 g
Bielkoviny- 7,6 g
Soľ - 3,3 g
paula_trilli Overená recenzia
KladyVýborná chuť
ZáporyPoněkud nepříjemně to zapáchalo díky rybí omáčce.