Zmes pre prípravu tradičnej Indickou maslové omáčky Murgh Makhani.
Zloženie: drvené paradajky, sójový olej, cibuľa, cesnak, soľ, cukor chilli, koriander, brandy ocot. zázvor, byliny a koreniny, kajenské korenie, regulátor kyslosti E330.
Alergeny- Sója
Návod na prípravu 4 porcie:
1. 3 lyžice masla zohrejte v hrnci na strednú teplotu; pridajte cibuľu a restujeme 3 minúty.
2. Pridajte 110ml paradajkového pyré alebo nakrájaných paradajok, 110ml vody, 110ml smotany a obsah balenia.
3. Pridajte 450g nakrájané bravčové pečené alebo kuracie mäso, odkryté duste na miernom ohni po dobu 20 minút,
alebo kým obsah nezhustne.
4. Přidejde smotanu alebo jogurt a podávajte horúce.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 870 kJ
Energia (kcal) - 208 kcal
Tuky- 16 g z toho nasýtené mastné kyseliny 2,4 g
Sacharidy- 6,3 g z toho cukrov 6,2 g
Bielkoviny-8,3 g
Soľ - 8,6 g
Vláknina- 4,2 g