Ak si sami netrúfate na Ázijské špeciality môžete vyskúšať namiešané zmesi z ktorých ľahko uvaríte vaše obľúbené jedlo. Z tejto zmesi uvaríte skvelú kuracie omáčku Nonya kari.
Zloženie: Galangal, šalotka, sójový olej, cukor, soľ, červené chelly, sušené krevety, cesnak, citrónová tráva, kurkuma.
Alergeny- sója, kôrovce
Príprava: Singapurskej kuracie kari (4 porcie)
. 1 balenie Singapur kuracie curry pasty
. 2 lyžice rastlinného oleja
. 350 g nakrájaných kuracích kúskov
. 2 zemiaky (na kocky)
. 2 šálky (440 ml) kokosového mlieka alebo vody
Krok 1 Zahrejte olej v hrnci na strednú teplotu. Pridajte korenie a vmiešajte a smažte po dobu asi 1/2 minúty.
Krok 2 Pridajte kurča a zemiaky. Miešame 3 minúty. Pridajte kokosové mlieko a priveďte do varu.
Krok 3 Znížte teplotu a nechajte odkryté po dobu 20 minút dovariť. Podávame horúce ryžu alebo chlebom.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 930 kJ
Energia (kcal) - 222 kcal
Tuky- 14 g z toho nasýtené mastné kyseliny 2,2 g
Sacharidy- 19 g z toho cukrov 15 g
Bielkoviny-3,2 g
Soľ - 9,4 g
Vláknina- 3,9 g