Zmes na prípravu tradičné Indické pikantné omáčky vindaloo karí.
Zloženie: sójový olej, chilli, soľ, koriander, paradajkový pretlak, cesnak, cukor, zázvor, sezamový olej, čierne korenie, korenie, horčica, Tamarind.
Bez pridaných farbív a konzervantov.
Alergeny- sója, horčica
Príprava: Indického Vindaloo Curry (4 porcie)
. 1 balenie indického Vindaloo curry korenie
. 450 g vykosteného kuracieho mäsa, nakrájaného na väčšie kusy
. 1 polievková lyžička rastlinného oleja
. 1 cibuľa, jemne nasekaná
. 1/2 šálky (110 ml) paradajkového pyré alebo nakrájaných paradajok
. 1/3 šálky (75 ml) vody
. Mätové listy ako oblohu
Krok 1. Zohrejte olej v hrnci s nepriľnavým povrchom na strednom ohni. Pridajte cibuľu a koreniny a smažte asi 2 minúty.
Krok 2. Pridajte mäso a miešajte 3 minúty. Pridajte vodu a počkajte než začne vrieť. Potom vmiešajte paradajkovom pyré alebo paradajky.
Krok 3. Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a varte 15 minút alebo do uvarení. Príležitostne premiešame. Ozdobíme oblohou a podávame horúce s ryžou alebo chlebom.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1005 kJ
Energia (kcal) - 240 kcal
Tuky- 20 g z toho nasýtené mastné kyseliny 3,1 g
Sacharidy- 9 g z toho cukrov 6,5 g
Bielkoviny-2,3 g
Soľ - 13 g
Vláknina- 7,7 g
Alergény | Horčica, Sezam, Sója |
---|---|
Balenie | 50 g |
Bielkoviny 100 g | 2,3 g |
Diétne obmedzenia | Bez arašidov, Bez zeleru, Bez kôrovcov, Bez mlieka, Bez mäkkýšov, Bez orechov, Bez rýb, Bez vlčieho bôbu, Bezlepkové, Bezvaječné |
Energia kcal | 240 kcal |
Energia kJ | 1005 kJ |
Kuchyňa | Ázijská, Indická |
Min.Trvanlivost | 05/2026 |
Sacharidy 100 g | 9 g |
Tuky 100 g | 20 g |
Vláknina 100 g | 7,7 g |
Krajina pôvodu | Thajsko |
S.P. | 15A |
Kompl. Balenie ks | 12 |
EAN | 8886390202024 |