Tradičná tempura v štýle Kentucky. Dve rôzne možnosti prípravy.
Príprava. 1/100 g zmesi sa zmieša so 140 ml studenej vody (pomer sa môže meniť podľa potreby). Pripravené osolené mäso sa ponorí do vzniknutého cesta a ihneď sa vypráža dozlatista. 2/ Kentucky style - Korenie zmiešame s múkou. Pripravené solené mäso namočte do rozšľahaného vajca a obalte v pripravenej zmesi. Smažte dozlatista a podávajte.
Zloženie: pšeničná múka 81 %, škrob (modifikovaná tapioka), korenie 7 % (cesnak, soľ, korenie, chilli, maltodextrín, cibuľa, zázvor, aróma, paprika, cukor), kypriace látky: E450; E500, soľ, zvýrazňovač chuti: E621.
Alergény - pšenica
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota (kJ)- 1426 kJ
Energetická hodnota (kcal)- 341 kcal
Tuky- 1,1 g, z toho nasýtené 0,5 g
Sacharidy - 70 g, z toho cukry 3,8 g
Bielkoviny - 13 g
Soľ - 0,54 g