Originálny ručne vyrábaný chlieb pappadums v pandžábskom štýle s čiernym korením vyrobený v Indii viac
Pappadums sú tenké plátky chleba, placky, ktoré sa tradične podávajú ako príloha v krajinách, ako je India, Srí Lanka a Nepál. Výborné s čatní alebo indickým kari. Zvyčajne sa smaží alebo pečú nasucho za vysokej teploty. Papadum chleba Swad pripravíte v mikrovlnnej múke za 30 sekúnd.
Zloženie: Urad múka (vigna mungo) 77%, voda, soľ, čierne korenie 3%, kypriaca látka: hydrogénuhličitan sodný, kukuričný olej, asafoetida. Tento produkt môže obsahovať stopy siričitanov, vajec, orechov, horčica, sezamu, mlieka.
Návod na prípravu- V mikrovlnnej rúre použite najvyšší výkon na 30 sekúnd. Na panvici zmažte v rozohriatom oleji 10 sekúnd každú stranu, nechajte odkvapkať a servírujte. Na rozpálenom grile grilujte každú stranu 15 sekúnd kým sa nevytvorí bubliny a chleba dostane ľahko hnedú farbu.
Skladování- Skladujte v na suchom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 15 dní.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1241 kJ
Energia (kcal) - 297 kcal
Tuky- 0,6 g z toho saturované 0,2 g
Sacharidy- 53 g z toho cukrov 0 g
Bielkoviny-18 g
Soľ - 6,1 g