Zmes na prípravu omáčky tradičného kantonského citrónového kurčaťa.
Zloženie: Cukor, voda, glukózový sirup, laktóza, hnedý cukor, nakladaný citrón (citrón, soľ, kyselina citrónová) (5%), zahusťovadlo (modifikovaný tapiokový škrob), regulátor kyseliny (kyselina jablčná), soľ.
Návod na prípravu 3 porcie
1. Kúsky kurčaťa 450g obaľte vo vajci a v kukuričnej múke.
Namiesto kurčaťa možné použiť morské plody (krevety alebo kalamáre) prípadne ryby.
2. Zahrejte olej v nepriľnavom woku alebo panvici a na vysokom ohni kurča usmažte.
3. Zmiešajte obsah balenia s dvoma lyžicami vody a zmiešajte s kuraťom.
Ozdobte plátkami citróna, limetky alebo jarné cibuľky.
4. Omáčka je tiež vhodná ako dip na jarné závitky alebo zálievku na šalát.
Ak chcete urobiť dip alebo zálievku, zmiešajte s obsahom balenia 1 polievkovú lyžicu vody.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1310 kJ
Energia (kcal) - 313 kcal
Tuky > 0,5 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy- 76 g z toho cukrov 59 g
Bielkoviny > 0,5 g
Soľ - 1,2 g
Vláknina > 0,5 g