Custard sa používa najmä ako dezert, ako dezertný základ alebo ako dezertná krémová náplň. Použite krém namiesto smotany alebo zmrzliny do svojho obľúbeného dezertu alebo torty. Niektoré z našich obľúbených dezertov, ktoré sa hodia k pudingu, sú ovocná štrúdľa, ovocný crumble a pečené jablká. Do misky pridajte na plátky nakrájaný banán, zalejte pudingom a posypte sušeným kokosom, čím získate lahodný kokosovo-banánový puding. Teplý puding doplňte čerstvým alebo konzervovaným ovocím. Na textúru môžete pridať drvené orechy alebo semienka.
Zloženie: kukuričný škrob (obsahuje oxid siričitý), arómy, farbivá (E102 E110) môžu nepriaznivo ovplyvňovať činnosť alebo pozornosť detí, soľ, zvýrazňovač chuti (E637).
Alergény - siričitany
Príprava- 35 g pudingu, 15 až 35 g práškového cukru a 2 lyžice mlieka vyšľahajte na hladkú hmotu. Ohrejte 560 ml mlieka a zmiešajte ho s pripravenou pastou. Zmes za stáleho miešania priveďte do mierneho varu. Množstvo mlieka určuje hustotu konečného výrobku, cukor použite podľa chuti. Môžete použiť aj odstredené mlieko alebo smotanu.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota (kJ)- 1525 kJ
Energetická hodnota (kcal)- 359 kcal
Tuk- 0,7 g, z toho nasýtený 0,1 g
Sacharidy - 86 g, z toho cukry 0 g
Bielkoviny - 0,3 g
Soľ - 0,2 g