Koreniaca zmes na prípravu tradičného sečuánského jedla Chilli Ginger Garlic Stir Fry.
Zloženie: Paradajková pasta, cesnak (18,5%), červené čili (16,0%), zázvor (11,0%), cukor, sójový olej, destilovaný ocot, soľ.
Alergény: sója
Recept: Szechuan Chilli Ginger Stir Fry
- 1 balenie Szechuan Chilli Ginger Stir Fry korenia
- 350g Kreviet
- 2 lyžičky kukuričného škrobu alebo kukuričnej múky
- 2-3 lyžice rastlinného oleja
- Jarná cibuľa na oblohu
1. 350g kreviet premiešajte s niekoľkými lyžicami kukuričného škrobu alebo kukuričnej múky.
2. Rozohrejte 3 lyžice oleja vo woku na strednom ohni.
Pridajte krevety a miešajte 1 minútu. Znížte teplotu, pridajte obsah balenia a smažte 3-5 minút.
3. Ozdobte nakrájanou jarnou cibuľkou a podávajte horúce.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 729 kJ
Energia (kcal) - 174 kcal
Tuky- 7,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,2 g
Sacharidy- 22 g z toho cukrov 20 g
Bielkoviny-2,5 g
Soľ - 4 g
Vláknina- 4,1 g