Zmes pre prípravu tradičnej Indickou karí omáčku Madras.
Zloženie: sójový olej, šalotka, cesnak, soľ, chilli, citrónová tráva, horčica, senovka, kurkuma, rasca, koriander.
Alergeny- Sója, horčica
Návod na prípravu 4 porcie
1. V panvici rozohrejte 3 lyžice oleja, pridajte nakrájanú väčšiu cibuľu a obsah balenia. Zmažte 1 minútu.
2. Pridajte 350g nakrájaného kuracieho mäsa a dve nakrájané zemiaky. Vymažte 3 minúty.
3. Pridajte 440ml kokosového mlieka a priveďte do varu. Na miernom ohni pod pokrievkou duste 30 minút. Občas zamiešajte.
Servírujte. Podávajte horúce.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1196 kJ
Energia (kcal) - 286 kcal
Tuky- 23 g z toho nasýtené mastné kyseliny 3,2 g
Sacharidy- 12 g z toho cukrov 6,6 g
Bielkoviny-5,5 g
Soľ - 10 g
Vláknina- 8,2 g