Recept na Bhindi Masala

Čo je Bhindi Masala?

Bhindi Masala je obľúbené indické jedlo, ktoré sa pripravuje z okry, známej aj ako dámske prsty ( lady's fingers). Tento recept je populárny po celej Indii a je cenený pre svoju jednoduchosť a bohatú chuť. Okra je v indickej kuchyni používaná už stáročia a je známa svojimi zdravotnými prínosmi, vrátane vysokého obsahu vlákniny a vitamínov. Bhindi Masala je ideálnou voľbou pre vegetariánov a môže byť podávaná ako hlavný chod alebo ako príloha k ďalším indickým jedlám.


Suroviny:

Postup:

  1. Okru dôkladne umyte a osušte. Odstráňte konce a nakrájajte ju na 1-2 cm dlhé kúsky.

  2. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja na strednej teplote. Pridajte nakrájanú okru a smažte ju, kým nie je zlatistá a chrumkavá, čo trvá približne 10 minút. Potom ju vyberte z panvice a dajte bokom.

  3. Do tej istej panvice pridajte zvyšnú lyžicu oleja. Pridajte kmín a restujte ho niekoľko sekúnd. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.

  4. Pridajte nakrájané rajčiny a zelené chilli papričky. Smažte, kým rajčiny nezmäknú. Potom pridajte mletý koriander, mletý kmín, kurkumu, červenú chilli papriku a soľ. Dobre premiešajte a varte ďalšie 2-3 minúty.

  5. Vráťte smaženú okru do panvice a dobre premiešajte s korenistou zmesou. Zakryte pokrievkou a varte na miernom ohni ďalších 5-7 minút, aby sa chute prepojili. V prípade potreby pridajte malé množstvo vody.

  6. Nakoniec pridajte garam masalu a jemne premiešajte. Ozdobte čerstvým koriandrom.

  7. Bhindi Masala podávajte horúcu s indickým chlebom, ako je roti alebo naan, alebo s dusenou ryžou.

Bhindi Masala je nielen lahodným pokrmom, ale aj oslavou jednoduchosti a bohatstva indickej kuchyne. Každé sústo vás prenesie do srdca Indie, kde sa tradície a chute prelínajú v dokonalej harmónii. Nechajte sa inšpirovať týmto pokrmom a objavujte nové chute a vône, ktoré obohatia váš kulinársky svet.

Nebojíte sa tohto receptu? Máme pre vás Instantnú Bhindi Masalu.

Obrazek Bhindi Masala

Odporúčané produkty1

%s ...
%s
%image %title %code %s