Ashoka Šošovica a ryža s rímskym kminom 250 g
Ochutnajte výdatnú kombináciu jemnej šošovice a aromatické basmati ryže s rímskym kminom. Toto jedlo prináša autentickú indickú chuť v jednoduchom a rýchlom podaní – ideálna voľba pre chutný obed alebo večeru bez zbytočného varenia.
Zloženie: Šošovica 60 % (voda, hrach holubí 6,5 %, cibuľa 6 %, slnečnicový olej, polovičné žlté hrachy 2 %, paradajky 1,8 %, cesnak, zázvor, soľ, celé červené chilli, pasta zo zelených chilli papričiek, kurkuma, semená rímskeho kmeňa 0,1 %, chilli prášok, sušený mangový prášok, listy koriandra), varená kmínová ryža 40 % (voda, ryža basmati 18 %, slnečnicový olej, semená rímskeho kmeňa 0,5 %, soľ).
Skladujte v chlade a suchu. Po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 3 dní.
Spôsob prípravy: Mikrovlnná rúra: Urobte malý rez v hornej časti vrecka. Postavte vrecko zvisle do mikrovlnky a ohrievajte 1,5 minúty na vysoký výkon. Vrecko vyberte a pred podávaním nechajte 1 minútu odstáť. Alternatívne môžete obsah vrecka preliať do vhodnej nádoby a ohrievať 1,5 minúty na vysokom výkone. Na sporáku: Obsah vrecka prelejte do hrnca a ohrievajte na miernom ohni. Nevarte, aby nedošlo k strate jemných chutí. Premiešajte a podávajte. Prípadne môžete uzavretý vrecúško ponoriť na 3–5 minút do vriacej vody. Otvorte a podávajte.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 303 kJ / 73 kcal
Tuky: 4,6 g z toho nasýtené 0,5 g
Sacharidy: 6,2 g z toho cukry: 1,0 g
Bielkoviny: 1,6 g
Soľ: 1,0 g

Recept na indickou Khichdi
Objavte kúzlo tradičnej indickej kuchyne s lahodnou Khichdi – jednoduchým a výživným jedlom z ryže, šošovice a rímskej rasce. Perfektné jedlo na každý deň, ktoré poteší vaše chuťové bunky aj telo.