Zmes pre prípravu tradičnej kantonsky vyprážané ryže.
Zloženie: šalotka, sójový olej, sójová omáčka (voda, sójové bôby, pšeničná múka, cukor, soľ), paradajkový pretlak soľ, cesnak, cibuľa, tmavé sójovej omáčky (cukor, soľ, voda, sójové bôby, pšeničná múka), korenie.
Alergeny- sója, lepok
Návod na prípravu 4 porcie
1. Rozohrejte 3 lyžice oleja vo woku na strednom ohni. Pridajte 1 nakrájanú cibuľu, 100g kreviet, šunky alebo slaniny a miešajte 3 minúty.
2. Pridajte 650g uvřené ryže a obsah balenia, miešajte 2 minúty.
3. Ryžu posuňte na kraj a smažte rozmýchaná vajíčka 1 minútu. Vmiešajte vajíčka do ryže.
4. Pridajte 100g mrazenej zeleniny a miešajte kým nie je horúca. Ozdobte nakrájaným červeným chilli a podávajte horúce.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 694 kJ
Energia (kcal) - 166 kcal
Tuky- 13 g
Sacharidy- 9,2 g z toho cukrov 8,2 g
Bielkoviny-2,9 g
Soľ - 16,3 g
Vláknina- 1,4 g