Golden Chef Mungo fazuľa 400 g
Golden Chef Mungo fazuľa 400 g


Mungo sú fazuľky olivovo zelenej farby ktoré chuťou pripomínajú hrášok. Na klíčenie sú vhodné iba celej nelúpanej mungo fazuľa. Sú zdrojom vápnika, horčíka, železa, kyseliny listovej, bielkovín, draslíka a vlákniny. Konzumujú sa varené alebo naklíčené. Fazuľa mungo bývajú často zamieňané so sójou. Klíčky či výhonky používané v ázijskej kuchyni ako sójové výhonky bývajú naklíčenú fazule mungo.
Tento typ nie je vhodný pre klíčenie, je nutné ich variť minimálne 5 minút.
Pred prípravou je potrebné ich nechať niekoľko hodín namočené vo vode, optimálne cez noc. Pred varením sa odporúča vodu zliať a fazuľa variť v čerstvej vode, aby sa odstránili látky spôsobujúce nadúvanie. Soľou sa až po uvarení, pretože varením v osolenej vode by stvrdli.