Riceberry býva označovaná ako superpotravina. Jedná sa o nový druh ryže, ktorý bol špeciálne vyšľachtený univerzitou Kasetsart v Thajsku viac
Riceberry ryža, je celozrnný druh ryže, ktorý bol vytvorený kombináciou jazmínové ryže s čiernou ryžou. Výsledkom je fialová / čierna ryža, ktorá je bohatá na vlákninu, rovnako ako hnedá ryža. Po varení máte pekné mäkké nelepivé zrno, ktoré sa perfektne hodia k zdravému jedlu bohatému na vlákninu. Vyznačuje sa vysokým obsahom antioxidantov, vlákniny, kyseliny listovej, zinku, vitamínu E, omega-3 nenasýtených mastných kyselín a beta-karoténu. Obsahuje trikrát viac železa ako iné druhy ryže. Glykemický index tejto ryže je na strednej hodnote (GI = 62).
Návod na použitie: 1. namočte ryžu na 30 minút 2. uvarte v ryžovar v pomere 1 diel ryže a 2 diely vody 3. po uvarení nechajte odpočinúť 10 minút.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1472 kJ
Energia (kcal) - 348 kcal
Tuky- 3 g z toho saturovaný 0,9 g
Sacharidy- 64 g z toho cukrov 0 g
Bielkoviny-13 g
Soľ - 0 g