Smažené rezance Pancit Bihon

Čo je Pancit Bihon
Pancit Bihon alebo Pancit Guisado sú filipínske opekané rezance, ktoré pochádzajú z Číny a na Filipínach sa prispôsobili do lokálnej podoby. Základom je Bihon, čo sú vlasové rezance vyrobené napríklad z kukuričného škrobu alebo akýchkoľvek ryžových rezancov zmiešaných so slaninou, kuracím mäsom a zeleninou. Toto jedlo sa vždy podáva počas festivalov, narodeninových osláv a iných výnimočných príležitostí. Príprava Pancit Bihon je veľmi jednoduchá a jedlo je veľmi chutné.
Recept na Pancit Bihon
Ingrediencie
450 g Bihon alebo ryžových rezancov
250 g bravčového mäsa nakrájaného na tenké plátky
250 g kuracieho mäsa uvarené, vykostené a nakrájané na tenké plátky
70 g hrachových luskov
125 g mrkvy nakrájanej na tenké plátky
1/2 malého kapusty nakrájaného na kúsky
125 g stonkového zeleru alebo celerových listov nakrájaných na drobno
1 stredná cibuľa nakrájaná na drobno
1/2 lyžice mletého cesnaku
1 ks kuracieho bujónu
5 lyžíc sójovej omáčky
3 až 4 šálky vody
Postup
V veľkom hrnci osmažte cesnak a cibuľu.
Pridajte bravčové a kuracie mäso a smažte 2 minúty.
Pridajte bujón a vodu a varte 15 minút.
Pridajte mrkvu, hrachové lusky, kapustu a celerové listy a niekoľko minút dusíme.
Vyberte všetky ingrediencie z hrnca okrem tekutiny a dajte ich stranou.
Do hrnca s tekutinou pridajte sójovú omáčku a dobre premiešajte.
Pridajte Bihon (uistite sa, že ho najprv namočíte na 10 minút do vody) a dobre premiešajte. Varíme, kým sa tekutina úplne neodparí.
Vložte zeleninu a mäso, ktoré sa predtým varili, a všetko dobre premiešajte približne 2 minúty.
Podávajte horúce.
Tipy
- Najlepšie je vždy dobre vypálený wok, ale v núdzi môžete samozrejme použiť akúkoľvek nepriľnavú panvicu.
- V niektorých verziách sa okrem bravčového a kuracieho mäsa pridávajú aj kuracie pečene. Všetky tieto tri ingrediencie je možné použiť aj samostatne.
- Ak sa vám nechce pripravovať omáčku, môžete použiť už hotové omáčky, s ktorými bude váš Pancit Bihon hračka.
- Ako prílohu môžete použiť nakrájané calamansi alebo limetky.
Diskusia