Mochi sú japonské koláčky vyrobené z ryžovej pasty z lepkavých rýží. Podávajú sa hlavne pri oslavách nového roku a zvyčajne sú plnené lahodnou náplňou.
Složenie: maltóza, cestoviny z dvoch fazulí 27% (červené fazule 42,6%, maltóza, cukr, SÓJOVÝ olej), lepkavý rýžový prášok 13,2%, cukr, bramborový prášok, voda, aróma, konzervační látka: E202, emulgátor: E471, zahušťovadlo: E415. Môže obsahovať stopové množstvo- lepek, ořechy, sezam, arašídy.
Alergeny- sója
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ) - 1351 kJ
Energia (kcal) - 323 kcal
Tuky- 1,3 g z toho nasýtené 0,7 g
Sacharidy- 77 g z toho cukru 47 g
Bílkoviny- 1,2 g
Sůl - 0,1 g