Vyprážané banány patria medzi klasiku ázijskej kuchyne. Ľahko a rýchlo pripravíte s touto obaľovacou zmesou.
Príprava: Zmiešajte obsah vrecka so 6 lyžicami studenej vody (70-80ml) a dobre premiešajte. Takmer zrelý banán rozkrojte pozdĺžne na plátky (približne 4 kúsky) a obaľte ich v pripravenej zmesi. Rozpáľte na panvici olej, banány usmažte. Vyprážané banány osušte papierovou utierkou a podávajte.
Zloženie - múka (ryža, pšenica- obsahuje sójové bôby, kukurica), cukor, mletý kokos, sezam, orechy, arašidy, protispekavé látky E551, soľ, kypriaca látka: E450, E500.
Alergény- pšenica, sója, sezam, orechy, arašidy
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1812 kJ
Energia (kcal) - 430 kcal
Tuky - 10 g z toho saturované 5,8 g
Sacharidy- 73 g z toho cukry 25 g
Bielkoviny- 9,6 g
Soľ - 2 g