Klasický obojručný wok používaný v celej Ázii viac
Klasický wok používaný v celej Ázii. Pred prvým varením je potrebné wok vypáliť. Potom bude povrch dokonale nepriľnavý.
Odporúčaný postup: Nový wok najprv dôkladne umyte teplou vodou, saponátom a drsnou hubkou zvnútra aj zvonku. Dokonale vysušenú panvicu wok položte na plynový sporák. Povrch woku bude postupne meniť farbu. Otáčajte panvicou wok tak, aby sa farba zmenila na celom povrchu. Potom do woku nalejte asi dve polievkové lyžice oleja a opatrne ho rozotrite po celom woku. Horúci olej sa začne páliť. Potom nalejte viac oleja a do woku vložte viac nakrájanej zeleniny ( môže to byť šalát, zázvor, jarná cibuľka ). Smažte, kým nezčerná, a miešajte zeleninu, aby sa olej rozotrel po celom woku. Vyhoďte vyprážanú zeleninu, nechajte wok vychladnúť a utrite ho papierovou utierkou. Mnoho inštruktážnych videí nájdete na youtube.com (how to seasonig wok):
https://www.youtube.com/watch?v=QCJWJz2Kw2I
https://www.youtube.com/watch?v=a783vEF2yYA
Pripálený wok nikdy neumývajte saponátom ani ho nedávajte do umývačky riadu!
Varovanie! Bez opečenia woku nemôžete reklamovať priľnavosť povrchu woku (alebo ak wok neopečiete a jedlo sa v ňom prilepí, nemôžete reklamovať). Materiál: plech a drevo Priemer: 45 cm