Panangské karí je obzvlášť obľúbené na juhu Thajska. Výborné s hovädzím mäsom. viac
Panangské karí má jemnejšiu a sladšiu chuť ako iné thajské kari. Lahodná zmes citrónovej trávy, šalotky, galangal a pasty z kreviet robí Mae Ploy Panang pastu ideálny základ pre vaše kari. Pridajte kokosové mlieko a hovädzie mäso. Neobsahuje umelé prísady, a preto dokonale zapadá do zdravej stravy.
Návod na prípravu - zmiešajte 50 g kari pasty s dvoma lyžicami rotlinného oleja. Mierne zahrievajte cca 1 minútu. Pridajte 400 ml kokosového mlieka a miešajte cca 1 minútu. Pridajte 200 g vášho obľúbeného mäsa, listy kafírové limetky a varte kým nie je mäkké. Ochutnajte a dochuťte podľa vašich preferencií. Podávajte s ryžou. Ak chcete kari jemnejšia použite iba 25g pasty.
Zloženie: sušené červené čili, citrónová tráva, šalotka, soľ, cesnak, galangal, mungo, pasta krevetový (krevety, soľ), kaffirová limetková kôra, koriandrové semienko, rascu, korenie. Tento produkt môže obsahovať RYBY
Alergeny- Krevety
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 596 kJ
Energia (kcal) - 141 kcal
Tuky- 2,1 g z toho saturované 0,5 g
Sacharidy- 25 g z toho cukrov 4,4 g
Bielkoviny-5,8 g
Soľ - 14,4 g