Pasta z fermentovaných sójových bôbov je ideálna na prípravu vynikajúcej japonskej polievky miso. Skvele sa hodí aj na dochucovanie bežných jedál. Táto pasta je obľúbená pre svoju intenzívnu umami chuť a univerzálne využitie pri varení. Môže byť súčasťou polievok, omáčok, marinád alebo rezancových jedál ako ramen.
Zloženie: MISO pasta 60% (sójové bôby, ryža, soľ), sójová omáčka, voda, wakame (morské riasy), bonito rybie prášok.
Alergeny- sója, pšenica, ryby
Príprava: Miso polievka (4 porcie)
. 1 balenie Japonské pasty na polievku Miso
. 150 g hodvábneho tofu, nakrájaného na malé kocky
. 500 ml - 605 ml (2 1/2 - 2 3/4 šálky) vody alebo neslaného kuracieho vývaru
. Čerstvá jarná cibuľka, nakrájaná na ozdobu
Krok 1 Do hrnca s vodou pridáme Japonskou pastu na polievku Miso.
Krok 2 Priveďte zmes do varu. Občas premiešajte.
Krok 3 Pridajte tofu a varte 1 minútu. Ozdobte.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 533 kJ
Energia (kcal) - 127 kcal
Tuky- 2,5 gz toho nasýtené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy- 12 g z toho cukrov 12 g
Bielkoviny-10 g
Soľ - 13,6 g
Vláknina- 6,8 g