Žltá kari pasta je vzhľadom k zloženiu bližšie indickej kuchyni.
Zloženie: citrónová tráva 24%, cesnak 28%, šalotka 12,5%, soľ 13%, galangal 9%, sušené červené čili 4%, koriandrové semienko 3,5%, kaffirová limetová kôra 2,5%, rímska rasca 1% , škorica 0,4%, kari 1,3%, kurkuma 0,4%, kardamóm 0,2%, muškátový oriešok 0,2%.
Příprava- 1 / Do 1 lyžica rastlinného oleja pridajte 50g pasty a premiešajte. Pridajte 240ml kokosového mlieka a premiešajte. 2 / Pridajte 200g vegetariánskych ingrediencií a priveďte do varu. 3 / Pridajte 120ml vody a 120ml kokosového mlieka a priveďte opäť k varu. 4 / Pridajte 100g nakrájaných zemiakov a 50g cibule a varte do mäkka. 5 / Pridajte 2 lyžice cukru a dochuďte podľa chuti.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 642 kJ
Energia (kcal) - 153 kcal
Tuky- 1,9 g z toho saturované 0,3 g
Sacharidy- 22,7 g z toho cukrov 5,6 g
Bielkoviny-5,3 g
Soľ - 14,3 g
Vláknina - 11,9 g