Ak si sami netrúfate na ázijské špeciality môžete vyskúšať namiešané zmesi z ktorých ľahko uvaríte vaše obľúbené jedlo. Z tejto zmesi uvaríte skvelú sladko-kyslú omáčku.
Návod na prípravu- Začnite zmiešaním 1 lyžica sójovej omáčky s mäsom 300 g podľa vášho výberu, potom mäso smažte na 1 lyžicou rastlinného oleja kým nebude hotové. Pridajte 1 cibuľu, papriku a ďalšiu zeleninu podľa vášho výberu. Pridajte 60ml vody a varte do zmäknutia zeleniny. Rozpustite 30g zmesi so 120ml vody a vmiešajte do panvice. Pridajte podľa chuti kúsky ananásu.
Zloženie- cukor, kukuričný škrob, ocot, paradajky, hydrolyzovaný rastlinný proteín (sójové bôby, kukurica, múka, maltodextrín), sójový olej, farbivo E150d, droždie, regulátor kyslosti: E330, korenie (škorica, chilli, biele korenie, klinčeky), soľ, protispekavé látky: E551, E341, aróma.
Alergény: Sója, obilniny.
Nutričné hodnoty v 100g
Energia (kJ) - 1555 kJ
Energia (kcal) - 367 kcal
Tuky- 1,4 g z toho saturované 0,7 g
Sacharidy- 85 g z toho cukrov 70 g
Bielkoviny-2,5 g
Soľ - 4,5 g