Thajská ustricová omáčka Maekrua je hustá tmavohnedá omáčka s výraznou chuťou. Vysokokvalitná ustricová omáčka s vysokým podielom ustricového extraktu. Ústricová omáčka je hustá tmavá omáčka používaná najmä v ázijskej kuchyni. Vyrába sa z výťažku z ustríc, ktorý sa varí do sirupovitej konzistencie a potom sa dochucuje, zvyčajne sójovou omáčkou, cukrom a ďalšími prísadami. Má bohatú, slanú a mierne sladkú chuť s podtónmi umami, ktoré dodávajú pokrmom hĺbku a výraznosť. ustricová omáčka je výborná na prípravu vyprážaných jedál, marinád, omáčok a tiež na dochutenie ryže alebo rezancov. Často je kľúčovou zložkou čínskej a thajskej kuchyne a je obľúbená aj pre svoju schopnosť zjemniť a zvýrazniť chuť zeleniny, mäsa alebo morských plodov.
Zloženie: 30 % výťažok z ustríc, cukor, soľ, sójová omáčka, E211.
Alergény - sója, pšenica, mäkkýše
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota (kJ)- 284 kJ
Energetická hodnota (kcal)- 68 kcal
Tuk - 0,5 g
Sacharidy- 17 g, z toho cukry 11 g
Bielkoviny - 0,5 g
Soľ - 8,3 g